Japonisme

Pictură in tuş pe hârtie japoneză pentru caligrafie, 2007 – 2010
In 1994 – 1995 am lucrat ca pictor ceramist la fabrica de portelan ARTFIL din Sighisoara. In acea perioada am descoperit ceramica si arta asiatica. In mod special m-a fascinat caligrafia chineza si pictura japoneza. Acum, dupa 15 ani, timp in care m-am ocupat exclusiv de fotografie, am reluat pictura, inspirat de multele expozitii de arta asiatica, pe care le-am vazut in Franta, Spania si Germania.
Un stil exotic cu materiale exotice:
 • tuş solid sub forma de bagheta cumparat de la un magazin japonez din Larnaca, Cipru;
 • pensula de caligrafie din doua tipuri de par natural si bambus;  hartie japoneza pentru calugrafie, 24,5/33 cm de la Maison du Japon, Paris, Franta.
Tuşul se dizolva gradual in apa, pe o piatra speciala, pe care am cumparat-o din Livingstone, Zambia, Africa.
M-au inspirat poezia haiku scrisa de Ion Neagos, padurea lui Marius Iosif, acuarelele lui Hiroshige, filmele lui Wong Kar Way, muzeul Guimet, pictura rupestra si ceramica raku.

2 total comments on this postSubmit yours
 1. Foarte frumos!
  Pacat ca la noi nu se prea gasesc materiale pentru asa ceva.
  Lucrarile ar merita montate in stil oriental (vezi “chinese mounting” pe Youtube).
  As vrea sa mai vad astfel de lucrari.
  Multa sanatate si spor la lucru!

 2. Completez.:
  Am vrut sa spun ca lucrarile ar merita trimise la firmele de peste hotare care fac “chinese mounting” (sunt cateva site-uri) nicidecum sa se incerce montarea improvizata pentru ca lucrarile se pot distruge.

1 pingback on this post
Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank