Sculptorul Maxim Dumitras a participat la primul simpozion de sculptura ,,ITINER’ART” din orasul Le Revest din Franta, la invitatia asociatiei Amprenta condusa de sculptorul Louis Melcky, sustinuta de Consiliul regional,  primaria Le Revest prin persoana Nicole Letiec, adjunct cultural.
Proiectul este sponsorizat de cariera de marmura SOMECA din zona Le Revest. Proiectul se desfasoara pe o perioada de zece ani, in fiecare an fiind invitati cate doi sculptori care vor realiza in acest cadru natural un amfiteatru de sculpturii in aer liber, vor avea loc spectacole de teatru, muzica si un cinematograf in aer liber.
Maxim Dumitras a propus anul acesta o interventie in natura, un demers plastic cu tema norilor ,lucrarea avand ca titlu ,,Norii din visul meu” o relatie terestru -cosmic, o prelungire a norilor pe pamant si avand un motto de Petru Cretia: “Privind, privind mereu, ai sa-ntelegi, fara indoiala c-ai sa intelegi, ca viata este un prilej” .
Lucrarea este o compozitie in marmura cu dimensiunea de 25×18 metri cu textura si interventie de culoare, alb-albastru. Intentia este ca norii si cerul sa devina obiect de contemplatie, dar cel mai mult sa devina un vehicul catre propria gasire.

text & fotografii Maxim Dumitras