– un insight in stilul de viata si moda secolului 21  –

Bucuresti, 19 noiembrie: Ieri seara a avut loc Gala AVANPREMIERE, evenimentul care a incheiat cele trei zile de AVANPREMIERE Fashion and Life-style Fest. Daca pe 16 si 17 noiembrie conferintele si vernisajele au fost coordonatele prinicipale, pe data de 18 noiembrie capul de afis a fost tinut de prezentarile colectiilor de moda primavara-vara 2011 a 10 dintre cei mai apreciati si inspirati designeri romani. Per total, un regal de moda si life-style care a adus in fata celor prezenti oameni si conversatii interesante, opere de arta neconventionale, fotografii uluitoare si nu il utlimul rand un show electrizant.

Festivalul a debutat marti, pe 16 noiembrie, la The ARK, cu un workshop dedicat life-style-ului secolului 21 la care au participat trei personaje foarte interesante. Specialistul in IT Gabriel Valsan a discutat despre stilul de viata modern si influenta internetului, urmat de arhitectul Tudor Vlasceanu cu o prezenatre a proiectului cu care grupul Unu la Unu a reprezentat in acest an Romania la Bienala de Arhitectura de la Venetia. Sesiunea de workshop a fost incheiata de Florin Munteanu, a carui prelegere a deschis discutii prelungi despre noul stil de viata si schimbarea paradigmei in care existam. Dupa workshop a fost vernisata expozitia AVANPREMIERE Habitat & Complementary Arts in cadrul careia au expus Ana Andronic, Giulian Dumitriu, Arantxa Etchevarria si grupul de arhitectura Unu la Unu.

Cea de-a doua zi a AVANPREMIERE, 17 noiembrie, a fost dedicata evolutiei modei si noilor tehnologii si a reunit o serie de figuri cu greutate in lumea modei. Prof. Ioana Avram a deschis seara cu o prelegere despre noile tehnologii aplicate in moda, continuata cu exemple si extinderi de catre Alina Ene si Andreea Marton. Invitata de onoare a serii, Mairi MacKenzie a deschis cu o discutie despre destinul istoricului de moda si bineinteles, a prezentat cartea sa, prima enciclopedie de moda aparuta in Romania, „ISME, Sa intelegem moda”. Evenimentul a continuat cu vernisarea unei expozitii de fotografie de life-style si moda care a reunit lucrarile celor mai in voga fotografi ai momentului: Radu Chindris, Alex Conu, Oltin Dogaru, Cosmin Gogu, Mitichi, Ciprian Strugariu, care au expus alaturi de studentii de la Universitatea de Arta din Cluj, Sectia Foto Video, indrumati de Prof. Eugen Moritz.

Cea de-a treia zi a festivalului a insemnat Gala AVANPREMIERE in cadrul careia zece designeri romani, consacrati sau aflati la prima prezentare, au adus in fata publicului, in premiera, colectiile de primavara-vara 2011. Iata designerii care au trimis pe podiumul de la MNAC cate 15 creatii reprezentative pentru viziunea lor despre sezonul urmator:

  1. Bianca Popp – „The Unbearable Lightness of Black”, Incaltaminte – HUNTER Londra
  2. Anca Ciataras – „Wonderful Life”,  Incaltaminte – Musette
  3. Rhea Costa
  4. Norina Stoica – „Atemporal 79”,  Incaltaminte – Musette
  5. A&S Negulescu – „Wicked”,  Incaltaminte – Musette
  6. Radu Vitalaru – „ Fish-a-men”
  7. Silvia Serban & Alexandru Nimurad – „by coincidance”
  8. Cristhelen B – „Alb”
  9. Iris Serban – „Human Condition”, Accesorii – Maria Filipescu / Materiale – Mystic Textiles / Incaltaminte – Musette
  10. Agnes Toma

Ca si la celelalte edititii, Gala AVANPREMIERE a adus si de aceasta data o premiera pentru lumea modei din Romania: primul show multimedia cu video mapping incorporat de mari dimensiuni. Astfel, defilarile au fost insotite de o serie de proiectii video inedite create de artistele de origine bulgara Mihaela Kavdaska si Dilmana Yordanov, reunite sub titulatura KOTKI. In plus, in prezentare s-a lucrat numai cu lumini directionate manual, 6 urmatori lucrand pentru a pune cat mai bine in lumina creatiile celor 10 designeri.

Pentru toti cei care nu au putut fi prezenti in sala, Gala AVANPREMIERE a fost transmisa live pe site-ul www.perfecte.ro si ca o surpriza pentru bucuresteni, si pe fatada multimedia a magazinului Cocor.

Multumiri speciale partenerilor nostri: The ARK, MNAC, TVR, Cocor, perfecte.ro, Gett’s, Il Makiage, Kotki, Unu la Unu.