Incepem stagiunea 2010/2011 cu spectacolul Dedublarea – creat de Madalina Dan – unul dintre cele mai indragite spectacole ale CNDB.

>> duminica, 26 septembrie, ora 20.00, Sala Ronda
DEDUBLAREA
de Madalina Dan

“Dedublarea”, lucrarea mea de licenta, este o auto-reflectie asupra dansului, a felului in care acesta poate fi inteles, accesat si practicat. Mi-am permis sa abordez anumite problematici tabu ale dansului contemporan cu detasare si ironie, am incercat sa vorbesc despre acestea din interiorul discursului coregrafic, plasindu-ma lucid in mijlocul citatului, al cliseelor si al conventiilor, transformind contraexemplul in material de lucru si sursa de inspiratie. Intr-un cuvint «sa il pun sub semnul intrebarii», sa il desacralizez. Rezultatul a fost disimularea si crearea unei alte identitati.
Madalina Dan

Madalina Dan este absolventa a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti – sectia coregrafie. Are un master in Scriere dramatica la UNATC Bucuresti. Din 1998 pina in 2003 este membra a companiei de dans “Oleg Danovski” din Constanta. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan “DanceWeb Scholarship” – Viena. Colaboreaza cu coregrafii: Cosmin Manolescu, Vava Stefanescu, Gigi Caciuleanu, Sergiu Anghel, Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss si Jean Guizerix. De-a lungul timpului participa la atelierele coregrafilor si profesorilor: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu, Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek si Wilfride Piollet. Creatii proprii: „Just like a woman”, „Need for speed”, „Dedublarea”, prezentat la Springdance Festival si Tanzquartier-Wien in 2009, „Iluzionistele”, spectacol produs de Centrul National al Dansului din Bucuresti, “Beginning, Middle, End” in colaborare cu Andrea Bozic (Croatia/Olanda) si Michael Pinchbeck (Marea Britanie), spectacol care a avut premiera la Springdance Festival – Utrecht 2009