www.altart.org/orasulvizibil

*Orasul vizibil invita artisti sa problematizeze spatiul public urban propunand lucrari de arta contemporana **cu te**ma “**reapropriaza”. Lucrarile artistice propuse trebuie sa fie adecvate expunerii in spatiul public, in spatii de afisaj (panouri afisaj, ecrane LCD pentru anunturi comunitare, ecrane video stradale, vitrine). Tipuri de lucrari acceptate: afis, billboard, video (pentru video screen), proiect LCD (pentru ecrane LCD), instalatie.*

Orasul Vizibil este primul dintr-o serie de proiecte care abordeaza incremental, prin procese culturale si sociale, diferite aspecte ale dezvoltarii urbane la Cluj. Scopul final al acestor proiecte este de a propune un model de dezvoltare sustenabila a mediului urban clujean.
Acest prim proiect, vizand utilizarea afisierelor / vitrinelor din oras ca spatiu expozitional pentru lucrari de arta cu mesaj social, propune regandirea modurilor de acces, utilizare si control asupra uneia dintre dimensiunile spatiului public. Interventiile culturale propuse de artisti vor sustine: dezbaterea publica, reaproprierea spatiului public si cultura ca factor esential al actului social.

*Termen limita* pentru inscriere: *3 octombrie* 2010

*Modalitatea de trimitere a lucrarilor pentru concurs*:
Inscrierea se face prin trimiterea machetei lucrarii propuse si a unui formular de inscriere, prin e-mail la adresa [email protected].
Formularul de inscriere poate fi descarcat de pe pagina www.altart.org/orasulvizibil. Macheta trebuie sa respecte urmatoarele criterii: format: *.tif,*. jpg,*. gif,*. png; rezolutie: 72-300 dpi, dimensiune maxima fisier: 100 Mb.

Pentru informatii complete legate de participarea la concurs va rugam sa cititi regulamentul pe http://www.altart.org/orasulvizibil/?page_id=44.

*Expunere*: Lucrarile vor fi expuse pe o perioada de minim o luna (noiembrie-decembrie 2010).

*Premii:* Vor fi selectate si expuse in spatiul public 7 lucrari.
Autorul fiecarei lucrari selectate va primi un onorariu de 1000 lei (suma bruta, va fi platita in baza unui contract de cesiune a drepturilor de autor). Costul de productie al unei lucrari nu poate depasi 900 lei.

*Juriu*:
István Szakáts – curator/presedinte Fundatia AltArt
Mihai Pop – curator/Galeria Plan B
Eugen Panescu – arhitect
Oana Buzatu – expert comunicare/ purtator de cuvant, Primaria Cluj-Napoca
Alina Banu – expert comunicare outdoor, Firma 9

*Calendar**:
– termen limita inscriere lucrari in concurs: 3 octombrie
– anunt public – lucrari calificate in preselectie: 5 octombrie
– publicare si dezbatere publica lucrari preselectate: 6-15 octombrie
– anunt public – lucrari selectate: 18 octombrie
– productie si montare lucrari: 18 octombrie – 5 noiembrie
– lansare expozitie: 10 noiembrie
*Datele sunt estimative si pot fi subiectul unor modificari. Orice modificare va fi anuntata in sectiunea de Noutati a paginii web a concursului.

*Un proiect*: Fundatia AltArt
*Parteneri*: Municipiul Cluj Napoca, Asociatia Grupul PONT
*Finantator*: Administratia Fondului Cultural National

Contact:
Fundatia AltArt
[email protected]
[email protected]
tel 0724510464