Echipa I love Bucharest se intoarce in spatiul public cu un nou proiect:

Aventurile lui MR Urban,

ilustrate de artisti pe dulapurile anticarilor de la Universitate

Echipa I love Bucharest se intoarce in spatiul public cu un nou proiect de arta publica destinat capitalei si locuitorilor sai: Aventurile lui MR Urban. Proiectul incepe cu o serie de ilustratii de tip banda desenata, pe care artistii le picteaza in aceste zile pe dulapurile vanzatorilor de carte veche de la Universitatea din Bucuresti. Cele 22 de dulapuri de pe Bdul Regina Elisabeta devin suportul unei serii de scene realist-comice din viata cotidiana a acestui personaj imaginar, simbol al bucuresteanului obisnuit. MR Urban este fiecare dintre noi, iar aventurile sale sunt in acelasi timp aventurile noastre cotidiene si mostre ale comportamentului nostru comun.

Proiect din cadrul programului de arta publica I love Bucharest, Aventurile lui MR Urban este organizat de Asociatia din Pod cu sprijinul Fundatiei MORA, Universitatea din Bucuresti, Asociatia “Cartea Veche”, Benjamin Moore Paints, Monopoly Media, TimeOut Bucuresti, Business Magazin, One, Gandul si Ziarul Financiar Dupa Afaceri. Proiectul este finantat de Autoritatea Fondului Cultural National.

Interventia artistica in situ pe care o realizeaza in aceste saptamani artistii I love Bucharest la Universitate reprezinta o prima etapa a Aventurilor lui MR Urban, care se vor continua cu o serie de animatii video ce vor fi proiectate in octombrie-noiembrie in statiile de metrou din Bucuresti.

Folosind artele vizuale ca mijloc de expresie, Aventurile lui MR Urban sunt un apel la buna crestere, la schimbare, o reflexie a realitatii citadine comune dedicata schimbarii comportamentului civic al cetateanului din Romania si in special din Bucuresti.

I love Bucharest este un program inovativ si de actiune, concentrat pe regenerarea spatiului public din capitala prin interventii artistice si proiecte de arta publica propuse si realizate de artisti vizuali. I love Bucharest este mai mult decat o declaratie, este o proiectare a unui viitor determinat de actiunile prezente ale artistilor, realizate pentru si impreuna cu locuitorii capitalei, institutii publice si companii private, prin proiecte educationale, animatii, interventii artistice, proiecte de arta publica si proiecte de arta comunitara, intr-o abordare angajanta, participativa si deschisa.

Nascut in 2005 prin initiativa unui grup de tineri artisti, I love Bucharest a realizat deja o serie de proiecte de arta publica, animatii si interventii artistice precum Strada Cartii, Roll Up Art, Deseneaza pentru Bucuresti, Cine e Mitica? sau Bucharest metroART, independent sau in cadrul unor evenimente de amploare.

Contact:

Mihaela Miron

PR I love Bucharest

0721 211 205

[email protected]


I LOVE BUCHAREST
program de arta publica si comunitara
sustinut de Asociatia din Pod si Fundatia MORA
021 316 55 41
0726 172 276
[email protected]
www.ilovebucharest.blogspot.com
www.ilovebucharest.org