În perioada 1-15 august 2010 se va desfăşura în comuna Cucuteni, judeţul Iaşi a şasea ediţie a Simpozionului de Artă “HUMAn” organizat de Asociaţia Ars continua, al nouălea eveniment artistic de anvergură din acest loc marcat de istorie, dacă socotim şi trei ediţii anterioare ale taberei de sculptură desfăşurate aici sub titlul ARTĂ  ŞI  SACRALITATE  şi patronate de Fundaţia “AXart” în colaborare cu Primăria Cucuteni.

Din 2007 simpozionul a devenit international prin participarea unor artişti din Serbia, Anglia, Republica Moldova, Franţa şi Turcia.

Tema aleasă pentru ediţia din acest an, CER – PĂMÂNT / OM – CUVÂNT, dă artiştilor posibilitatea exprimării prin forme, imagini, tehnici şi materiale diverse a unui conţinut ideatic variat dar unitar, lucrând atât cu materii dar şi cu cuvinte, gesturi, sunete.

Proiectul se va desfăşura în atelierele de la Cucuteni ale Asociaţiei Ars continua şi în împrejurimi, în funcţie de activităţile propuse de fiecare coordonator, în valea cu sculpturi în aer liber şi galeria de artă din comună.

Pentru varietate am ales să lucrăm pe domenii artistice diferite,  ceramica fiind însă  în continuare mai mult în atenţia noastră cu scopul de a insufla drag de acest domeniu generaţiilor de copii din Cucuteni care lucrează cu noi de câţiva ani buni. Ceramica va fi însă îmbinată cu lemnul, materialul textil şi metalul, devenind obiect sculptural.

Va fi amenajata  o mică fierărie pentru a se prelucra metalul în tehnici tradiţionale şi un laborator foto în care se va lucra fotografie alb-negru, îmbinând tehnica veche cu cea nouă.

În domeniul graficii se va lucra linogravură cu copiii şi pastel.

Alte intenţii le păstrăm surpriză pentru finalul evenimentului, în măsura în care vom reuşi să le concretizăm.

Catalogul, filmul şi alte materiale legate de eveniment vor face obiectul unei prezentări în Iaşi la sfârşitul anului 2010.

Preşedinte Asociaţia ARS  CONTINUA,

Ionela Mihuleac

(Contact, telefon: 0746 066109)