Salutari din Dragomiresti, Maramures

Scrisoare de la astista Gabriela Drinceanu, 25 iunie 2010

Va trimit cateva imagini din timpul reconstructiei si al amenajarii, unei case de lemn in Dragomiresti, Maramures pentru a fi transformata in centru cultural.

Cat despre casa din Maramures pot sa-ti spun ca e un proiect mai vechi, inceput prin 2005 si care suna cam asa:”Salvarea unei case de lemn maramureseana si transformarea ei in Centru Cultural. De atunci lucram la ea. Ne-a ajutat si AFCN cu o mica suma (dranita de pe casa) dar in general facem totul din fonduri proprii.
Locul unde e amplasata e superb, pe o colina in afara satului si prima casa e la 500m. Eu obisnuiesc sa spun ca acolo “auzi linistea”… Am reusit sa terminam constructia, am si mobilat-o partial, problema care a ramas este sa sapam o fantana, ca sa avem apa curenta.
Cand va fi gata ne dorim sa devina un loc de intalnire si lucru pentru artisti. Locul si oamenii este inca nealterat de civilizatie, are o anumita puritate primitiva care nu va mai tine mult, dar care merita conservata sau macar studiata.

Tinem legatura,
Gabriela Drinceanu

http://arts.iasi.roedu.net/drinceanu/gabi

www.axart.org

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank