European Art Gallery, una dintre cele mai interesante iniţiative din acest an de pe piaţa de artă din România, este noul proiect al lui Radu Boroianu, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor de Opere de Artă din România, alături de Jan De Maere, preşedinte CINOA (Confédération Internationale des Négociants en Oeuvres d’Art) şi Mihai Covaci, administrator European Art Gallery.

European Art Gallery este un proiect ambiţios dezvoltat pe două voleuri – artă plastică şi decorativă europeană, care lipseşte în autenticitatea ei reală aproape complet în România şi promovarea artiştilor români stabiliţi în străinătate. Galeria îşi propune să stabilească “raportul exact între fals şi autentic şi între arta noastră şi cea europeană” şi porneşte astfel cu câteva exemple bine expertizate pentru a defini arta ca instrument de investiţie şi ca instrument financiar.

Prima expoziţie cu vânzare a galeriei a fost deschisă în data de 25 mai a.c. cu prilejul desfăşurării celei de a şaptea ediţii a Forumului Financiar, eveniment organizat de Forum Invest la Hotelul Radisson din Bucureşti.

vezi mai multe aici

prezentator Cosmin Năsui, filmare si editare Cristi Farcaş