La doar o lună de la lansare, Festivalul de Muzică Clasică Visul unor simfonii de varăa reuşit să transforme Parcul Colţea din Sectorul 3 intr-un loc de revalorizare a culturii, un spaţiu de loisir, unde iubitorii muzicii se pot bucura de câteva momente memorabile de certă trăire artistică, intr-o atmosferă relaxantă şi plină de armonie.

Pe acordurile muzicii clasice, trupe ca “Distinto”, “Acapella”, “Passione”, “Classic Brass”, cvartetul “Bella Musica”, orchestra “Sinfonia Bucureşti”, formaţia “Concertino” şi “Brass Quintet Bucureşti” alături de mezzosoprana Claudia Măru – Hanghiuc au încântat in fiecare weekend publicul spectator, interpretând piese celebre ale unor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Franz Schubert şi alţii. In fiecare seară a festivalului, artiştii invitaţi au oferit publicului un spectacol magic, plin de emoţie şi caldură.

In cadrul concertului din data de 6 iunie, alături de trupa Passione, actriţa Laura Vasiliu şi actorul Radu Ciobănaşu au susţinut un recital de poezie, care a dat un plus valoare evenimentului şi care a fost răsplătit cu aplauze şi caldură din partea unui public numeros, de peste 400 persoane.

Laura Vasiliu este actriţa a teatrului Nottara si laureată a mai multor premii naţionale si internaţionale.

Pentru rolul sau din filmul “Patru luni, trei saptamani şi doua zile”  in regia lui Cristian Mungiu, Laura Vasiliu a primit mai multe distincţii, printre care Premiul Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, Premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film FIPRESCI pentru cea mai bună actriţă, premiul Gopo oferit de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc pentru cel mai bun rol secundar feminin, precum şi premiul Uniunii Cineaştilor din România.

Spectacolele Festivalului de Muzică Clasică „Visul unor simfonii de vară” se desfăşoară în fiecare zi de sămbătă şi duminică, până in dată de 3 octombrie 2010, între orele 20.00 – 21.30, în Parcul Colţea din capitală.

Participarea publicului la aceste concerte este gratuită.

Visul unor simfonii de vară” este o iniţiativă culturală integrată în agenda de evenimente a Primariei Sectorului 3 Bucureşti, ce are ca scop creşterea interesului public faţă de armonia şi frumuseţea inegalabilă a muzicii clasice, conceptul său având o veche tradiţie în mari metropole ale lumii precum Paris, New York, Londra.

Informaţii suplimentare cu privire la programul concertelor şi prezentarea artiştilor pot fi găsite pe site-ul  www.simfoniidevara.ro

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail [email protected].