Forumul Cultural Austriac împreună cu oraşul Salzburg va pune la dispoziţia unui tânăr curator din România, în perioada 31 august – 1 octombrie 2010, un program de rezidenţă artistică.
Oraşul Salzburg pune la dispoziţie spaţiul unui atelier pe două etaje in incinta Uniunii Artiştilor din Salzburg.
Forumul Cultural Austriac oferă o bursă de 1.100 (care trebuie să acopere şi cheltuielile de transport).

Tineri curatori (cu vârsta maximă de 33 de ani) sunt rugaţi să facă propuneri pentru o expoziţie de grup, pentru anul 2011, pe o temă la alegerea dânşilor, la care să participe artişti români şi austrieci. Expoziţia ar urma să fie prezentată la Bucureşti, pe la jumătatea anului 2011. Sejurul în atelierul din Austria are ca scop cunoaşterea scenei artistice din această ţară. Expoziţia în sine doreşte realizarea unui networking între scena artistică austriacă şi cea româneasca. Curatorul  primeşte un onorariu şi, de asemenea, posibilitatea de a publica un mic catalog.

Propunerea pentru expoziţie trebuie să cuprindă aproximativ două pagini A4. La acest stadiu încă nu este nevoie de descrierea artiştilor care urmează a fi invitaţi. Acestei descrieri trebuie să i se anexeze şi un CV al curatorului.

Termen limită: 20 mai.

Adresa: [email protected]

Descrierea atelierului:
Spaţiul are circa 70 mp, o cameră mare de lucru şi locuit, o bucătărie complet utilată, baie şi debara. Oferă spaţiu pentru 2 persoane, deoarece există două canapele extensibile. Sunt puse la dispoziţie un set de aşternuturi, prosoape şi cârpe de vase, de asemenea veselă, obiecte de menaj şi curăţenie.