In timp ce spectacolele care v-au incantat in ultima perioada produc un scurt-circuit performativ la Fabrica de Pensule din Cluj, Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) va gazdui trei evenimente ce le vor oferi spectatorilor posibilitatea de a fi o prezenta activa in spatiul deja cunoscut.

Pe 23 aprilie, de la ora 20.00, in sala Ronda puteti lumina la propriu un spectacol cu adevarat special

« Padurea InCANTata »

O declaratie de iubire facuta Luminii de Irinel Anghel

Prin miscare, sunet si lumina, Irinel Anghel spune o poveste despre transformarea partilor noastre intunecate in reversul lor luminos. Padurea InCANTata este o calatorie in care ne confruntam cu noi insine pentru a ne descoperi. Spectacolul se va dezvalui cu ajutorul audientei, a carei contributie de lumina va decoperi, crea, si contura ceea ce se intimpla pe scena. Orice lumina este importanta !

Recomandarea organizatorilor: spectatorii sunt rugati sa aduca lanterne mici, mari, de orice culoare sau forma. Light Designul le apartine. Aduceti Lumina in Spectacol !

Pretul unui bilet este de 10 lei/7 lei redus. Rezervari se pot face la adresa [email protected].

Pe 24 aprilie, de la ora 20.00, in sala Ronda in cadrul programului SAMBATA SONORA

CONSUMATI PRODUSE LOCALE
de muzica contemporana

SAMBATA SONORA este un program al asociatiei Jumatatea plina in parteneriat cu CNDB.
http://sambatasonora.blogspot.com

Intrare libera.

Pe 25 aprilie (da, e duminica), de la ora 19.00, in sala Ronda poezia Adrianei Gheorghe va va pune in miscare simtul liric.

« Poezie cu voce tare »

Dupa o idee de Adriana Gheorghe si Octav Avramescu

Manuel Pelmus, coregraf, spune ca aude noaptea voci citind poezie in sala Ronda a Centrului National al Dansului. Nimeni nu vrea sa verifice. In lipsa adevarului, ne-am asigurat ca cel puţin intr- o noapte vor putea fi auzite şi de altii poezii cu voce tare, unele şi cu corpul inerent, altele fara.
Prezenta unui poet poate parea fantomatica, bintuitoare, solitara, ca isi gaseste interlocutor la nimereala. Prin forma pe care o imaginam, de voci fara corp, voci care soptesc poezii intimiste, la « Poezie cu voce tare » le aducem intr-un context in care acestea devin un pic mai constiente de corporalitate si prezenta, chiar daca astfel se sperie de mor, nu mai ajung, trimit holograme. Deja unu e pe pelicula, 3 sint doar amprenta vocala, cativa vor fi prezenti dar incearca performance-uri, etc. Vom vedea.

Adrian Schiop (ar putea fi fantoma dupa cum se misca, merge la restaurant); Ruxandra Novac (este o fantoma. si o iluzie); Ionut Chiva (nu avem date, e binevoitor); Adi Urmanov (poarta negru); Elena Vladareanu (nu este o fantoma); Dan Sociu (nu avem date. Deloc); Gabi Eftimie (nu conteaza daca e sau nu e fantoma, se simte bine aici); Valentina Chiriţa (?); Norzeatic (zice ca nu e).

Pretul unui bilet este de 5 lei redus. Rezervari se pot face la adresa [email protected].

Mai multe detalii pe www.cndb.ro

Parteneri media:  24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, HipMag.ro, Modernism.ro