cabinetcover Joi, 15 Octombrie, 2009, 19.00

Discutia va examina strategiile folosite in revista Cabinet pentru a incuraja o “cultura a curiozitatii” ce evoca, in cuvintele lui Michel Foucault, “o grija pentru ceea ce exista si ce ar putea exista; o disponibilitate de a vedea lucrurile ce ne inconjoara ca bizare si singulare; o neincetata determinare de a elimina familiaritatile si de a privi altfel aceleasi lucruri; o fervoare in a intelege ceea ce se intampla si ceea ce trece; o usurinta in ceea ce priveste ierarhiile traditionale ale importantului si ale esentialului.”

Considerata una dintre cele mai interesante reviste de cultura si arta contemporana din lume Cabinet se afla la numarul 34. Editata la New York, revista este ditribuita in toata lumea si a primit numeroare premii.

Sina Najafi este redactor-sef al revistei Cabinet si directorul editorial al Cabinet Books. De asemenea, Najafi a curatoriat sau co-curatoriat un numar de expozitii, dintre care “Jucarii filozofice” (Apex Art, 2005), “Muzeul testarii proiective a personalitatii” (Manifesta 7, Trento, 2008), “Loturi incomplete: Reanalizand proprietatile false ale lui Gordon Matta-Clark” (White Columns si Queens Museum of Art, 2005) si expozitia itineranta “Spectacolul sculpturii din hartie” (2003-2007). A predat la Cooper Union, Yale si RISD si are diplome in literatura comparata de la Princeton, Columbia si NYU.

www.cabinetmagazine.org

EVENIMENTUL ESTE SUSTINUT DE CEC ARTS LINK (www.cecartslink.org). Multumiri speciale lui Tamalyn Miller and Fritzie Brown.


Prelegerea este parte a “Exploring the Return of Repression”, proiect curatoriat de Razvan Ion. Prelegere in limba engleza.
Expozitia poate fi vizitata pana pe 22 Noiembrie 2009, la PAVILION UNICREDIT.

Image: Cabinet magazine, no. 34, Testing, 2009. Courtesy of the magazine.


PAVILION UNICREDIT
center for contemporary art & culture

Sos. 
Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 031 103 4131

PAVILION UNICREDIT este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice  care promoveaza o întelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.

PAVILION UNICREDIT is a center for contemporary art & culture, a work-in-progress independent space, a space for the production and research in the fields of audiovisual, discursive and performative. It is a space of the critical thinking, and it promotes an artistic perspective implying the social and political involvement of the art and of the cultural institutions.

—  

This is a project by PAVILION – journal for politics and culture. 
www.pavilionmagazine.org


 

PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen Radescu  


Supported by: UniCredit Tiriac Bank
Strategic partner: Pilsner Urquell

Media partners: Radio Romania Cultural, 22, Alternativ.roFeeder.ro, 24Fun, Modernism.ro
Production partner: UpDate Advertising
Printing partner: First Advertising Agency
Audio-visual partner: 
Sony